קורס אריגה בדואית

עם יעל בית אב

10 מפגשים (9 + סיור בכפר עבדה)
ימי שלישי החל מה- 19.12.2023
שעה: 09:00-13:00

מיקום: סדנה ״כולנא ירוחם״
עלות: 3800 3420 ש״ח (10% הנחה בהרשמה מוקדמת)
* פתיחה מותנית במינימום משתתפים

מה בתוכנית?

הצטרפו אלינו למסע חוויתי בסודות התרבות הבדואית דרך הידיים. נלמד את תהליך האריגה מתחילתו ועד סופו, משלב טווית הצמר, דרך הקמת נול קרקע ועד אריגת דגמים מסורתיים של מוצרים שונים. נכיר את הניואנסים הקטנים של התרבות הבדואית, נבין את החשיבות שבשימור המלאכות המסורתיות ונפגוש את הנשים אשר שומרות על מורשת האריגה בכפר עבדה שבנגב. אלו יתנו לכם ידע בסיסי משמעותי איתו תוכלו להמשיך, לחקור ולהעמיק בתחומי האריגה המסורתית.

*עלות הקורס לא כוללת את החומרים, אותם ניתן לרכוש בנפרד מיעל

קצת על יעל בית אב

יוצרת וחוקרת עצמאית, יזמית חברתית בתחום המלאכות הבדואיות ומרצה במסלול אומנויות מסורתיות. יעל חייתה במחיצת הבדואים שם למדה את אורחות חייהם, אספה פולקלור מזקני השבטים, חקרה את דרכם הייחודית ואת שפת המדבר והיא פועלת שנים רבות במיזמים חבריים שונים לקידום החברה הבדואית.

להיות חלק מהקהילה

בנוסף תהיו חלק מקהילת היוצרים של בית הספר ליצירה מסורתית עכשווית המקנה לכם 30% הנחה על השתתפות באירועים, סיורים, הרצאות וסדנאות מאסטר המתרחשים בבית הספר במהלך השנה (ליקוט חומר מקומי, קליעה ממסורות שונות, פיסול באדמה ועוד).

נשמע טוב, מה הלאה?

מהרו להירשם כי מספר המקומות מוגבל!
מלאו פרטים ונחזור אליכם להמשך תהליך הרשמה

יותר נוח בטלפון או בוואטספ?
שלחו הודעה או תתקשרו
054-5695571

שבת האחרונה פקדה את מרוקו רעידת אדמה בעוצמה 6.8 בסולם ריכטר. תוך כדי פיוטי השבת רעד חזק מטלטל את הבית ולאט לאט מתברר שזה לא עניין חולף אלא רעידת אדמה של ממש. מבנים מסביב קורסים, אנשים נסים על נפשם בתפילה חזקה לשרוד את הרגעים הקשים – וגם אנחנו ביניהם. רעידת אדמה מטלטלת את הבית ואת הלב.
דילוג לתוכן